Çağrı Merkezi: 0232 892 8887
Sipariş Takip      Alışveriş Yardım      Bize Ulaşın

Favorilerim

Hesabım

Sepetim


Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular



Hangi zeytinyağı iyidir:
“iyi” tanımı kişiye göre değişir.  Kişisel damak tadı farklılıkları nedeniyle her kaliteli yağı beğenmeyebilirsiniz.

Kaliteli yağ hangisidir:
Aynı tarlanın sağlam zeytinlerinden, doğal yöntemlerle (herhangi bir karışım, enzim vs. eklenmeden ve ısıtılmadan)  elde edilen saf zeytinyağı kalitelidir.

İyi zeytinyağını nasıl belirlerim:
Kısa bir eğitimle herkes  damak tadına uygun zeytinyağını belirlemeyi öğrenebilir. Kısaca; aromalarını tekrar koklamak isteyeceğiniz zeytinyağı sizin için iyi zeytinyağıdır.
İyi zeytinyağını belirleyen, dil ve burnumuzla algılayabileceğimiz üç özellik: Aroma, Yakıcılık ve Burukluktur.

Her yıl aynı lezzette zeytinyağını nasıl bulabilirim:
Tane zeytinyağları damak tadınıza en uygun yağı kullanabilmeniz için farklı lezzetlerde üretilir. Her lezzet yukarıda belirtilen üç özelliği bünyesinde farklı yoğunluklarda barındırmaktadır.

Niçin en sağlıklı yağ zeytinyağıdır:
Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri, meyve ve sebzelerden alırız. Zeytinyağı bir meyveden doğal yöntemlerle elde edilen tek yağdır.

Niçin taze yağ daha sağlıklıdır:
Zeytinyağına olumlu özelliklerini kazandıran biyofenoller uçucudur. Zamanla yağdan ayrılırlar.

Zeytinyağı yaşam kalitemizi nasıl arttırır:
Saf zeytinyağının sağlığımız üzerinde sayılamayacak kadar çok yararı vardır.
Zeytinyağı gurme zevklerin en zariflerinden birisidir. Yaşamdan aldığımız keyfi arttırır.

Zeytinyağını ne kadar sürede tüketmeliyiz:
En lezzetli ve sağlıklı zeytinyağı en taze olanıdır. Bir yıldan sonra zeytinyağı olumlu özelliklerini kaybetmeye başlar.

Kaliteli zeytinyağı neden ekonomiktir:
Kaliteli zeytinyağı litre fiyatı yüksek olmasına rağmen ekonomiktir. Çünkü yemeklerde ve kızartmalarda diğer yağlara oranla çok daha az zeytinyağı kullanırsınız.

Saf zeytinyağı neden en sağlıklı yağdır:
Kaliteli saf zeytinyağı bir meyveden elde edilen tek yağdır ve hiç bir kimyasal işlemden geçmeden, tamamen doğal yöntemlerle elde edilir. Sağlıklı bir bünye için çok önemli olan antioksidanlar taze meyve ve sebzelerde bulunur. Zeytinyağı bir meyveden tamamen doğal yöntemlerle elde edilen tek yağ olduğu için antioksidan özelliğe sahip tek yağdır.

Sağlıklı zeytinyağını nasıl anlarım:
Antioksidan özelliği yüksek olan zeytinyağı boğazı yakan ve dil üzerinde buruk bir tat (hafif “acıbadem acısı” tadı) bırakan yağdır. Ayrıca aromatik kokuların olması da sağlığımız için çok değerli olan vitamin ve minerallerin yağdaki varlığının  kanıtıdır.

Zeytinyağı kanser riskini nasıl azaltıyor:
Kaliteli saf zeytinyağının pek çok kanser türüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirerek riskleri azalttığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Akdeniz ve Egede yaşayanlar arasında kalp hastalıkları niçin daha az:
Kaliteli saf zeytinyağı sadece kötü kollestrolü engellemekle kalmaz aynı zamanda vücut için yararlı iyi kollestrolü de arttırır. Bu nedenle kalp ve damar hastalıklarının en az görüldüğü yerler zeytinyağının bolca kullanıldığı Akdeniz beslenme tipi alışkanlıklarına sahip bölgelerdir.

NASA astronotlarına neden zeytinyağı yediriyor:
Son yapılan araştırmalar sonucunda kaliteli saf zeytinyağının radyasyon önleyici etkisi olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle NASA astronotlarına bol zeytinyağı içeren diyet programları uygulamaktadır.

Zeytinyağının cildi gençleştirdiği doğru mu:
Saf zeytinyağı vücudumuzdaki hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir. Sadece cildimizdeki değil tüm vücudumuzdaki hücre yenilenmesini hızlandırır.

Zeytinyağının hazmı kolay mıdır:
Saf zeytinyağı tüm yağların içinde hazmı en kolay yağdır. Ayrıca Sindirim sisteminin çalışmasını düzenler. Mide çeperini kaplayarak reflü ve ülsere karşı korur.

Sağlıklı zeytinyağı nasıl elde edilir:
Yağ elde emek için zeytin meyvesi sıkılırken hücreleri parçalanır ve ortaya çıkan fenoller (biyofenoller ve polifenoller) yağa karışır. Zeytinyağına sağlığımız için pek çok yararı olan mucizevi gücünü ve antioksidan özelliğini kazandıran polifenollerdir. Kaliteli bir yağı tattığınızda genizde yarattığı yakıcılık polifenollerin göstergesidir. Aynı şekilde kaliteli bir yağda farklı aromaların kokusunu ve tadını alırsınız. Bunlar da biyofenollerin kanıtıdır.

Farklı lezzetleriniz farklı derecede mi sağlıklıdır:
Elde ettiğimiz tüm lezzetlerde fenollerin yağa karışımını garanti edecek en doğal yöntemleri kullanırız. Tane her yıl saf kaliteli zeytinyağının, sağlığa yararlı tüm özelliklerini koruyarak sofranıza ulaşmasını sağlar. Tüm lezzetlerimizde bulunan yakıcılık ve burukluk biyofenollerin ve polifenollerin kanıtıdır. Aromaların zenginliği de zeytinyağındaki vitamin ve mineral bolluğunun işaretidir

Kullandığım zeytinyağının kaynağını sorgulayabilir miyim:
En kaliteli sızma zeytinyağı hiç bir karışım yapılmadan, aynı tarlanın zeytinlerinden elde edilen saf meyve yağıdır. Avrupa Birliği “saf zeytinyağı” ibaresini kullanmak için zeytinlik sahibinin kimliği, zeytinliğin adresi vs. üretici bilgilerini etiketlere yazma zorunluluğu getirmiştir. Tane sizin için ürettiği her lezzeti zeytinlik sahiplerinin bilgileri ve lezzetlerin elde ediliş macerasıyla birlikte sunar.

Kaliteli saf zeytinyağı nasıl üretilir:
Kaliteli zeytinyağı üretme macerası toprağa ve iklime uygun fidenin seçimiyle başlar. Zeytin ağacı 7. yıldan itibaren verimli hale gelir. İlk yıllarında ağaca özellikle iyi bakılmalıdır. Kurak dönemlerde sulama, usulüne uygun budama, toprağı havalandırma ve meyve sineği zararlısıyla mücadele etmek gerekir. Hasadı doğru zamanda yapmak, zeytin tanelerini zarar vermeden elle toplamak,  zeytini hiç bekletmeden sıkmak şarttır. Meyveler toplandıktan sonra  ezilerek hamur haline getirilir. Bu işleme “Kırma” denir. Daha sonra zeytin hamuru malaksörde bir süre karıştırılır. Bu aşama parçalanan meyve hücrelerinden koku aromalarının ve sağlık için çok yararlı olan biyofenollerin ve polifenollerin yağa karıştığı en önemli aşamadır. Kırma işlemi ısıyı arttırmadan nazikçe yapılmalı ve karıştırma kapalı ortamda, havayla temas etmeden, ısı 27 derecelerdeyken (soğuk sıkım), 40-45 dakika sürmelidir. Tüm yararlı ve meyvemsi aromalar bu iki aşamada ortaya çıkar.

Farklı lezzetlerde zeytinyağını nasıl elde ediyorsunuz:
Damak tadınıza uygun farklı lezzetleri elde etmek için üretimin her aşamasını planlıyor ve kontrol ediyoruz. Farklı lezzetleri farklı Aroma, Yakıcılık ve Burukluk yoğunluklarını hedefleyerek elde ediyoruz. Zeytinlik seçiminden hasat zamanlamasına, kırımdan karıştırma sürelerine kadar bir çok değişkeni, hedeflediğimiz lezzeti elde etmek için kullanıyoruz. Zeytinin lezzetini belirleyen en önemli değişken yıldan yıla farklılık gösteren doğal koşullardır. Yağmur miktarı, güneşli gün sayısı, ortalama ısı vs. Bu koşulları kontrol edemediğimiz için belli bölgelere veya zeytinliğe bağlı kalmayız. O yılın koşulları hedeflediğimiz lezzetleri hangi zeytinliklerden elde etmemizi gerektiriyorsa o zeytinliklerden hasat yaparız.

Zeytinyağı bozulur mu:
Kaliteli saf zeytinyağı son derece hassastır. Uygun koşullarda saklanmazsa çabucak bozulur. Nefasetini ve sağlığa yararlı özelliklerini kaybeder.

En ideal saklama süresi nedir:
Uygun koşullarda ideal süre bir yıldır.

En ideal saklama koşulları nelerdir:
Isı, Işık ve Oksijen zeytinyağının düşmanıdır.
Kaliteli saf zeytinyağı özel kaplarda, oda sıcaklığını geçmeyen ısılarda saklanmalıdır.
En uygun kaplar ışık ve hava geçirmeyen paslanmaz çelik tanklardır.
Asla plastik kaplarda saklanmamalıdır.
Zeytinyağı diğer maddelerle çok çabuk etkileşime girer.
Uzun süre havayla temas etmemelidir. Etraftaki kokuları hemen bünyesine alır ve oksijenle etkileşime girerek bozulur.
Direk güneş ışığı almamalıdır. Mağaza halojenleri bile bir süre sonra zeytinyağının bozulmasına yol açar.

Soğuk, zeytinyağını bozar mı:
Zeytinyağı sıfır derecenin altında donar ancak bu, kalitesini etkilemez. Sadece katılaşır. Isınınca tekrar eski akışkan halini alır.

Zeytinyağı pompaları zararlı mıdır:
Uzun süreli saklanan kaplardan günlük kullanım şişelerine aktarırken pompa kesinlikle kullanılmamalıdır. Pompalar yağın içine hava basar ve yağın peroksit değerini yükselterek bozulmasına yol açar.

Her yıl en sağlıklı yağı tüketmek için ne yapabilirim:
İtalyan gurmelerin yaptığı gibi kendi yağınızı sıktırın. Bir yıllık tüketim miktarınız kadar yağı evinizde uygun koşullarda saklayın. Zeytin hasadı senede bir kez, bölgeye ve iklim koşullarına göre Kasım-Şubat arası aylarda yapılır. Yıllık tüketiminizi buna göre ayarlayarak sürekli taze ve sağlıklı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Uzun süreli saklamalar için en uygun yöntem nedir:
Işık, Isı ve Oksijen saf zeytinyağının nefasetini ve sağlığa yararlı  özelliklerini kaybetmesine yol açar. Bu nedenle kaliteli zeytinyağı uzun süre saklanacaksa (bir aydan fazla) sadece çelik tanklarda veya koyu renkli, ışık geçirmeyen cam şişelerde saklanmalıdır. Eski zamanlarda kullanılan toprak kaplar veya küpler de uzun süreli saklamaya uygundur. Ancak hijyenik sebeplerle kullanımları sınırlıdır.  Küplerin iç yüzeyinde oluşan ince çatlaklara yerleşen mikro organizmalar nedeniyle bir sonraki sezonun yağını koymadan önce tam olarak temizlenmeleri zordur.

Dengeli beslenme için yıllık ne kadar zeytinyağı tüketmeliyiz:
Vücudumuza gerekli bitkisel yağ miktarı günlük enerji ihtiyacımıza göre hesaplanır. Yaklaşık olarak ağırlığımızın her kg`ı için 0.60 g zeytinyağı tüketmeliyiz. Ailenizin toplam kilosunu 0.2 ile çarparak dengeli beslenmeniz için gerekli yıllık zeytinyağı ihtiyacınızı yaklaşık olarak bulabilirsiniz. Toplam 200 Kg olan dört kişilik bir aile için yıllık tüketim 40 L civarında olmalıdır.

Neden kaliteli zeytinyağının fiyatı yüksek olmak zorunda:
Kaliteli zeytinyağı elde edilirken uygulanan yöntemlerde kalite ve verim ters orantılıdır. Normal senelerde verim %20 civarındadır. Yani 100 Kg zeytinden 20 Kg kaliteli yağ elde edersiniz. Çeşitli yöntemlerle (sıcak sıkım, press arttırma, birtakım enzimler kullanma vs) bu verim arttırılabilir ancak o zaman yağın kalitesi düşer. Sağlık için yararlı bazı özellikleriyle beraber lezzetini kaybeder.

Zeytinyağını yemeklerde kullanırken besin değeri azalır mı:
Hayır azalmaz. Aşırı ısıtmadan kullanmakta fayda var. Elbette meyve ve sebzeler çiğ tüketildiklerinde vücudumuz için daha faydalıdırlar. Zeytinyağını yemeklerde kullanırken yaşanılan kayıp, sebzeleri pişirirken yaşadığımız kayıptan daha fazla değildir.

Yemeklerde zeytinyağını nasıl kullanmalıyım:
Sadece zeytinyağlılar değil tüm yemeklerde zeytinyağı kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre eğer daha fazla aromalı bir tat istiyorsanız yemeği pişirirken az zeytinyağı koyun. Kısık ateşte pişirin. Daha sonra yemeğin üzerine çiğ zeytinyağını gezdirin.

Zeytinyağı kızartmalara uygun mudur:
Saf zeytinyağı kızartmalar için kullanılabilecek en iyi yağdır. İçeriğindeki antioksidanlar ve oleik asit sayesinde zeytinyağının yanma derecesi (210°C), ideal kızartma derecesi olan 180°C`nin üzerindedir. Mısır özü yağı, tereyağı gibi bitkisel yağların yanma derecesi 180°C altındadır ve bu nedenle kızartma sırasında zehirli yan ürünlere dönüşürler.
İyi zeytinyağını dört beş kez farklı kızartmalarda kullanabilirsiniz. Burada verilen değerler kaliteli saf zeytinyağı için geçerlidir. Daha düşük kaliteli zeytinyağlarının yanma derecesi daha düşüktür.

 

 
Etiketler :
 
1,272 kez okundu
 
   Paylaş      


Diğer yazılar

Zeytinyağlıların Kraliçesi: Barbunya Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Dolması
Sık Sorulan Sorular
Neden Her Sabah Aç Karnına Zeytinyağı İçmelisiniz?
Zeytinyağlı Bakla
Girit Usulü Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?


«« Tüm Bloglar

 
E-BÜLTEN
Hemen kayıt olun, yenilikleri ve indirimleri kaçırmayın.
 
 
 
 
KURUMSAL ALIŞVERİŞ BİZİ TAKİP EDİN MOBİL UYGULAMA

Müşteri Hizmetleri
Firmamız Hakkında
Hesap Numaraları
Gizlilik Politikamız
Aydınlatma Metni
İletişim Bilgileri

İade ve Değişim
Sıkça Sorulan Sorular
Üyelik Sözleşmesi
Satış Sözleşmesi
Kişisel Veriler Kanunu
Sipariş Takip

Sosyal Medya hesaplarımızda her gün
yeni kampanyalar sizleri bekliyor!

     

Mobil uygulamamızı indirin yenilikler ve kampanyalar anında cebinize gelsin!

 


 
Bu site ETicaretSoft e-ticaret yazılımı ile hazırlanmıştır. Design by Nicemill
   
Alışveriş Sepeti
 
 
Hesabım
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
X